HP LAPTOP SZERVIZ ÉS HP NOTEBOOK JAVÍTÁS SZERVIZEINKBEN.

   Laptop szervizünkben vállaljuk HP laptopok, notebookok, netbookok garancia időn túli javítását. A tartós, szakszerű laptop javításhoz elengedhetetlen ipari felszereléssel, nem csak weboldalainkon, hanem valóban rendelkezünk. (lásd képeinkenvagy facebook oldalunkon, vagy személyesen nálunk). További előnyeink:

   Személyesen jelenleg Budapesti laptop szervizünkben fogadjuk a meghibásodott laptopokat, notebookokat:  Dél-Pesten.

Ha távol laksz tőlünk akkor háztól-házig szolgáltatásunkat javasoljuk.

Egyszerűbb HP laptop hibákat, notebook karbantartásokat szervizeinkben orvosoljuk

HP Laptopok bevizsgálása laptop szervizünkben        HP Laptop alaplap bevizsgálása, javítást megelöző hibakeresés.        LaptopGurunál a laptopokat dobozokban tároljuk, így véletlenül sem érhti sérülés őket!

 • HP Laptop, Notebook, Netbook kijelző problémák javítása, cseréje, ha sérült, összetört, vibrál vagy nem ad képet. HP és egyéb Laptop kijelző áraink.
 • Burkolati elemek, HP alkatrész sérülése, fedlap, zsanér, káva stb. problémák javítása
 • HP laptop billentyűzetek cseréje
 • Egyéb HP alkatrészek cseréje – memória, CD DVD meghajtók, (ODD), merevlemez (HDD, SSD)
 • Szoftveres problémák javítása, operációs rendszer telepítése, adatmentés
 • Karbantartás – HP laptop, notebook hűtőegység tisztítása (sok problémát előzhet meg)

Összetettebb, elektronikai jellegű HP laptop, notebook hibák javítása elektronikai laborunkban történik

HP Notebook, Laptop alaplapok szakszerű javítás, profi ipari szerszámokkal, Gyorsan, Garanciával.        HP Laptop , Notebook Alaplap javítás szervizeinkben        HP Laptop alaplap javítás

 • Laptop Alaplap javítások, egyéb panelek javítása elektronikai laborunkban. Szakszerűen, gyorsan és gazdaságosan.
 • Kisebb vezérlő IC-k cseréje pl. hálózati kártyák, hangkártyák stb.
 • Tápkör problémák javítása, ha nem kapcsol be a gép, vagy nem tölti az akkumulátort, vagy akkumulátorról működik, de külső áramforrásról nem, tápcsatlakozó gondok.
 • Alaplapi csatlakozók cseréje, LAN, USB, JACK dugók, DSUB vagy DVI videókimenetek stb.
 • Zárlatok javítása, egyes fóliazárlatok kivételével.
 • Komolyabb tokozású IC-k cseréje (pl. BGA), északi hidak, déli hidak, videókártyák (VGA, videó, videókártya) vezérlők
 • Különböző folyadékkal leöntött laptopok speciális tisztítása

Mi történik nálunk HP laptopoddal? Azaz hogyan dolgozunk?

A Hewlett-Packard (HP) Története, ami még jóval megelőzi a laptopok korát.

A Hewlett-Packard Company (NYSE: HPQ), röviden HP, jelenleg a világ legnagyobb IT vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altoban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal. Az a cég, amely hajdanában a nagyvállalatok, gyárak és az egészségügy piacai számára termelt, ma főleg háztartási elektronikai eszközöket forgalmaz, mint a fényképezőgépek és a nyomtatókazetták, amelyek bármely bevásárlóközpontban kaphatóak.

A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják.

2006-ban a HP-nek 91,7 milliárd USD forgalma volt – az IBM-et (91,4 milliárd USD) megelőzve – ezzel a világ első technológiai vállalata a forgalom tekintetében. A HP világelső a PC gyártásban is megelőzve a Dell-t, a Gartner és IDC piackutató cégek 2006. októberi jelentései szerint. [2]
Tartalomjegyzék
[elrejtés]

1 A HP története
2 Termékskála
3 A kezdetek
4 A 1960-as évek
5 A 1970-es évek
6 Az 1980-as évek
7 A 1990-es évek
8 A 2000-es évek
9 A 2010-es évek
10 HP mint szponzor
11 Jegyzetek
12 Külső hivatkozások

A HP története

Bill Hewlett és Dave Packard a Stanford University villamosmérnöki karán végeztek 1934-ben. A cég egy garázsban indult Palo Altóban, mikor még posztgraduális képzésben vettek részt a nagy gazdasági válság idején. A céget hivatalosan 1939. január 1-jén alapították meg, 538 USD befektetéssel.[1] Dave és Bill nem tudták eldönteni az alapításkor hogy Hewlett-Packard-nak, vagy Packard-Hewlett-nek nevezzék el a céget. Megegyeztek abban, hogy feldobnak egy pénzérmét, és aki nyer a pénzfeldobáson, az dönthet a cég nevéről. Dave nyert, így ő dönthetett, és a cégnek a Hewlett-Packard nevet adta. A HP 1957. november 6-án alakult nyilvános részvénytársasággá. Sok projektjük közül a Model 200A elnevezésű precíziós audio oszcillátor volt az első, amely sikeres lett. Az újításuk abban állt, hogy egy kis fényizzót használtak hőérzékeny ellenállásként az áramkör kritikus részlegében. Ezt a HP terméket 54,40 $ áron kínálták, szemben a versenytársak kevésbé stabil termékével, amelynek több mint 200 dollár volt az ára. Ezt a terméküket egészen 1972-ig forgalmazták 200AB néven, amely cső-alapú volt, de az évek során továbbfejlesztették. 33 évével talán ez volt minden idők leghosszabb ideig forgalmazott alap elektronikus terméke. A cég egyik legkorábbi üzletfele a The Walt Disney Company volt, amely nyolc Model 200B oscillátort (71,50$/darab) vett tőlük a Fantasound surround hangrendszerükbe, amit a Fantasia című film miatt vezettek be.
Termékskála [szerkesztés]

A cég profilja igen széles többféle, eltérő piacon verseng a vásárlók kegyeiért, melyekből a legkiemelkedőbb a számítógépek és a perifériák gyártása és forgalmazása, de termékkörébe tartoznak a különböző mérőkészülékek, elektronikai alkatrészek és orvosi műszerek is. (forrás: Fehér Péter, Budapesti Corvinus Egyetem) A HP többek között számítástechnikai eszközök, hálózati hardverek és nyomtatók gyártására, az adattárolás fejlesztésére, szoftverer tervezése, és a szolgáltatások nyújtására specializálódott.
A kezdetek [szerkesztés]
A garázs, amelyben a HP elindult

A cég eredetileg inkább mezőgazdasági és ipari elektronikus termékek gyártását tartotta fókuszban. Később azonban úgy döntött, hogy jobban összpontosít a jó minőségű elektronikus vizsgálati és mérési eszközök készítésére.

A 1940-es évektől rengetek elektronikus vizsgálati berendezést gyártott, többek között jelgenerátorokat, feszültségmérőket, oszcilloszkópokat, frekvencia számlálókat, hullám elemzőket, és számos más eszközt készített. Termékeik megkülönböztető jellemzője volt a mérési határértékek kitolása és a pontosság, a HP eszközök sokkal érzékenyebbek, pontosabbak, és precízebbek voltak, mint a hasonló berendezések.
A 1960-as évek [szerkesztés]
HP 48G számológép

A HP felismerte, mint a szimbolikus alapítója Szilícium-völgy , bár nem aktívan vizsgálja félvezető eszközök csak néhány év után a ” áruló Nyolc “feladta William Shockley létrehozni Fairchild Semiconductor 1957-ben. A Hewlett-Packard HP Associates részlege, székhelye 1960 körül, a fejlett félvezető eszközök elsősorban belső használatra. Eszközök és számológépek voltak a termékek ezen eszközöket használó.

HP társ az 1960-as a Sony és a Yokogawa Electric vállalat Japánban fejlesztésére számos magas minőségű termékek. A termékek nem voltak hatalmas sikert aratott, mint voltak magas költségek az épületben HP-termékeket keresnek Japánban. A HP és a Yokogawa létre egy közös vállalatot (Yokogawa-Hewlett-Packard), 1963-ban a piaci HP termékek Japánban. A HP megvásárolta Yokogawa Electric részesedése a Hewlett-Packard Japánban 1999-ben. HP leválasztotta egy kis cég, Dynac, szakosodni digitális berendezések. A nevét vette, hogy a HP logó “hp” lehet a feje tetejére állt, hogy egy fordított tükrözik képet a logo “dy” az új társaság. Végül Dynac változott Dymec, akkor volt hajtva vissza a HP 1959-ben. A HP a Digital Equipment Corporation segítségével együtt munkálkodott miniszámítógépek fejlesztésében, de később egy saját design csapattal kezdett el dolgozni, és tört be a számítógépes piacra 1966-ban a HP 2100 és HP 1000 nevű miniszámítógép sorozatával. Ezek a gépek voltak az előfutárai a HP 9800 és HP 250 sorozatú asztali és üzleti számítógépeknek.
A 1970-es évek [szerkesztés]
HP 9100A

A HP 3000 egy fejlett üzleti számítástechnikai szerver volt, amely alkalmazta a RISC technológiát, és csak nemrégiben vonult vissza a piacról. A HP 2640 sorozat okos és intelligens terminálok bevezetett formája volt, és bemutatta képernyőt felcímkézett funkcióbillentyűket, amelyeket ma már többek között a banki ATM-ek használnak. A HP 2640 sorozat is az egyik legfontosabb elem a grafikus megjelenítés volt. A HP ekkor már meghaladta az IBM-et az eladások tekintetében.

A 1968-ban el kezdték gyártani a HP9100A nevű terméküket, amit az amerikai Wired magazin, mint a gyártó első kereskedelmi forgalomba hozott, és sorozatban gyártott személyi számítógépének nevezett, a vállalat azonban ezt a készüléket asztali számológépnek hívta. A gép kezdetleges ára 5000 $ volt, és nem tartalmazott alfabetikus billentyűzetet. 1972-ben bemutatták a világ első kézi tudományos elektronikus számológépét (HP-35 ), az első kézi programozható számológépet 1974-ben (HP-65 ), az első alfanumerikus, programozható, és bővíthető számológépet 1979-ben (HP-41 C), valamint az első szimbolikus és grafikus számológépet HP-28C néven. A 98×5-ös technikai és asztali számítógépek szériájának gyártása 1975-ben Ezek a gépek a BASIC programozási nyelvet. HP számítógépek hasonlókra voltak képesek, mint sokkal később az IBM személyi számítógépek, azonban rendelkezésre álló technikai korlátok miatt az árak elég magasak voltak.
Az 1980-as évek [szerkesztés]
HP Laptopok

1984-ben, HP bevezette a tintasugaras- és lézernyomtatókat. Ezzel együtt indult meg a szkenner gyártás is. Később sikeres multifunkciós termékeket fejlesztettek, amelyek egyben voltak nyomtatók, szkennerek, fénymásolók és faxok. Elindult a HP LaserJet-el gyártása, ami rendkívül népszerű vonal volt a lézer nyomtatók piacán.

1968 március 3-án a HP regisztrált a HP.com domain nevet, amely a kilencedik olyan oldal volt a világon, amit .com domain név alatt lehetett nyilvántartani. 1987-ben, azt a Palo Alto-i garázst, ahol a Hewlett Packard megalakult, és megkezdte üzleti tevékenységét, Kalifornia állambeli történelmi mérföldkőnek jelölték ki.
Az 1990-es évek [szerkesztés]

Az 1990-es években, HP kibővítette a számítógépes termékcsaládot, amely kezdetben az egyetemi, kutatási és üzleti felhasználók számára készült. A cég 2005-ben, a hpshopping.com-on független leányvállalatot indított, melynek célja a közvetlenül a fogyasztóknak történő eladás volt az interneten.
A 2000-es évek [szerkesztés]

2001. szeptember 3-án, a HP bejelentette, hogy megállapodásra jutottak a Compaq-al , hogy egyesítik a két céget. A 2002 májusában egyesültek hivatalosan. 2004-ben megjelent a HP DV 1000 sorozat, köztük a HP Pavilion dv 1658 és 1040, két évvel később, 2006 májusában, a HP megkezdte „legyen megint személyi a számítógép” című kampányát. A kampány célja az volt, hogy visszaállítsa azt a tényt, hogy a PC egy személyes termék. Május 13-án 2008, a HP és az Electronic Data Systems bejelentette [28] , hogy aláírta a végleges megállapodást, amelynek értelmében a HP felvásárolta az EDS-t. 2009. november 11-én 3Com és a Hewlett-Packard bejelentette, hogy a Hewlett-Packard 2,7 milliárd dollárért felvásárolja a 3Com-ot. A Hewlett-Packard-nál legújabb feladatként a hálózati eszközök piacára való betörést nevezték meg.
A 2010-es évek [szerkesztés]

Április 28-án, 2010, Palm, Inc. és a Hewlett-Packard bejelentette, hogy a HP felvásárolja a Palm-ot 1,2 milliárd dollárért. A Palm készülékek és a HP IPAQ termékcsalád ad némi átfedést, de jelentősen növelik a mobil jelenlétét a cégen belül.

Forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hewlett-Packard

Oszd meg!Share on Google+0Share on Facebook1Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0